perjantai 29. maaliskuuta 2013

Tilaustyöt

Tuodessani itseäni esille yhä enemmän ovat kaverini ja tutun tutut alkaneet pyytämään josko voisin suunnitella heille jotakin. Tiedättehän sen tunteen kun kuvis tai kässä tunnilla saitte jonkin tylsän aiheen joka kiinnosti kuin kirves selässä? Siltä yleensä tuntuu kuin joku pyytää tekemään työn heille. Mikä on kyllä väärin ja tiedän että tavasta pitäisi nyt päästä eroon jos mielii joskus omassa unelmaduunissa saada asiakkaitakin. Toki kaikkia ei voi miellyttää mutta ainahan sitä voi koittaa! Tavallisesti hyväksyn pyynnöt ja yritän parhaani mukaan toteuttaa pyynnön mukaisen työn. Ainakaan vielä ei ole kellään ollut valittamista, mikä on tosi hieno juttu! Sehän tarkoittaa että osaan kuunnella ja toteuttaa joskus myös hatarien pyyntöjen pohjalta mieluisia luonnoksia ja piirrustuksia. Ennen kun suostun pyyntöihin kysyn mitä on mielessä ja kerron että en ole ammattilainen sekä voimme aina muuttaa työtä.

Olen hirveän otettu kun joku tahtoo minut tekemään suunnitelmaa mikä tulee ikuisesti olemaan tämän ihmisen iholla. Se tietysti pelottaa, jännittää ja liikuttaa kun ihmisillä on niin kova usko minun taitoihini. Täytyy myöntää että ihmisten reaktiot pelottavat minua. Ehkei niin tilaustyöt vaan henkilökohtaisten, oman tyylini piirrustukset. Niin sanotusti art de la Petra. Tilaustyöt ovat päätettyjä,jotakuinkin valmiiksi suunniteltuja ja niihin on selvät sävelet, minun ei tarvitse muutakuin saada tämä ihmisten toive paperille.
Rakentavaa kritiikkiähän on aina hyvä saada, niin sitä kasvaa ja kehittyy, mutta kyse ei ole niinkään kritiikistä vaan siitä ettei tyylini miellyttäisi ketään. Toisaalta eihän minulla ole vielä tyyliä?

Haha, menipäs nyt vakavaksi! Ihana puoli siinä kun ei tätä vielä työkseen tee, on se ettei ole liikaa paineita ja deadlineja saada töitä valmiiksi. Saa piirustella myös omaksi ilokseen.

5. huhtikuuta 2012

Tämä työ on saanut paljon huomiota osakseen, esimerkiksi Facebookissa ystäviltäni ja heidän kavereiltaan. Jopa yksi heistä on sanonut ottavansa tämän tatuoinnikseen! Ensimmäisen kerran kun kuulin tästä, ajattelin että joopa joo, puheita taas. Mutta ei ! Alkuviikosta tämä ihana kyseinen henkilö kertoi varanneensa ajan jotta pääsee tämän työn ottamaan! Olen tooooodella innoissani, minun piirrustukseni tulee olemaan jonkun toisen iholla! Vaikkei todellakaan minun tekemänäni, ainakaan vielä en siihen lähde. Tämäkin työ oli lähinnä nyt omaksi ilokseni piirretty ja tekstikin on Disneyn Tuhkimosta. Tämäkin kertoo mistä kaikkialta voi saada insipiraatiota! Omat inspikset lähinnä tulevat musiikista tai justiinsa näistä Disney- leffoista. Hei, onhan ne nyt ihan parhaita. 
Tokihan piirrustusta täytyy hieman muokata jotta se sopii ottajansa iholle ja muutenkin että tulee siisti työ jota sitten sopii esitellä! Ehdottomasti laitan tänne sitten kuvaa kun tämä kuva on ikuistettu hänrn iholleen! 

Lähinnä teen värikkäitä ja selkeitä kuvia, mutta myös nyt kiinnostukseni mustavalkoisia töitä kohtaan on noussut! Siinä on ihan oma tyylinsä kun niitä lähtee piirtämään. Eri sävyisillä mustilla ja harmailla saa kuviin heti eloa. Vaikken ole ottanut tätä tyyliä ihan omakseni, tahdon kyllä senkin oppia! Kuitenkin melko monet haluavat tatuointinsa harmaina ja mustavalkoisina. Noh, harjoittelu tekee mestarin! 

16. Helmikuuta 2013
- Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti