torstai 2. toukokuuta 2013

Siirtokuvapaperia ja dödöö

Huhhuh ! Johan on ollut viikko (tai muutama) takana. Ensiksi törkeenjärkyttävänkipeet kiireet töissä, viikonloppua lapsimessuilla ja siinä stressaamista. Onneksi on nyt sentään pahimmat työkiireet ohi, mutta ei sitä kyllä yhtään jaksaisi tulla näin vapun jälkeen tänne liikettä pitämään! :D Nyt vieä ensi viikon tiistaihin töissä ja sitten viikon vapaus! Ah jesjes!
Vappukin tuli ja meni ja sitä tuli vietettyä ystävien seurassa etkojen etkoilla, ajelemassa, etkoilla ja ilta kruunautui Koffin puistoon Helsingissä. Thank God, olin saanut oman kuskin ettei tarvinnut vapunaattona yrittää taksia saada. Ei olisi onnistunut.  Ihanaa oli kyllä pitkästä aikaa nähä monia ystäviä ja viettää rauhassa iltaa ulkona. Ja sääkin oli vielä mitä mainioin! Lisää tälläistä kiitos!


Nyt on sitten viikko lyöty lukkoon kun tonne Savoon lähden huristelemaan ja kiduttamaan immeisiä! Tossa loppukuun puolella (kun on taas täytetty lompakko ihanasta kahisevasta) pääsen lähtemään vihdoin ja viimein käymään kattomassa pikkusisaruksia ja treenailemassa inkin laittamista iholle. Sieltä päin on kuulemma naapurintätikin jo ihan innoissaan ilmottautunut ehdolle (haluaisi kuulemma tähtiä jo valmiin tatuoinnin päälle ja tähtien sisälle lastenlapsien nimikirjaimet, kun on nyt ensi viikollakin tulossa uusi mukula maailmaan). Iik täytyy nyt myöntää että jännittää!
Vaikka iskä urheasti uhrasikin mulle pohkeensa, niin onhan se nyt ihan hiton hyvä arvostelemaan toisten kätten jälkeä. Ja jos ei arvostelemaan, niin kertoo ainakin että mitä olisi itse toisin tehnyt! :D Toivotaan että se nyt ihan iisisti ottaisi mun kanssa, itsehän se mulle jalkansa lupasi. Toki saa rakentavaa kritiikkiä antaa ja kertoo jos jostakin kohdasta sattuu esimerkiksi enemmän kun toisesta. Siinä sitten saa kaikessa rauhassa fiksailla ja parannella asentoja ja kokeilla eri tekniikoilla. 

Tein tosiaan nilkkaani aika sitten tämän ensimmäisen "oikean" kuvan. Siitähän se sitten alkoi kulumaan pois, tajusin etten ollut lopputekstiä enää kivun takia pystynyt hakkaamaan syvemmälle ja tada. Tässä tulos - puoliksi kirjoitettu lause jalassa. Siispä otin projektiksi tehdä tekstin uudestaan jalkaani ja tiesin että syvemmälle täytyisi nyt tykittää vaikka kuinka sattuisi. Näin sitä oppii uutta! Samalla kertaa kokeilin stencilien eli siirtokuvan käyttöä. Tämä ei ole oikeen koskaan auennut mulle että millä se siirretään, mitä iholla käytetään ja ihan kaikki oli siinä uutta mulle. Onneksi kuitenkin starttipaketissani oli muutama arkki siirtopaperia jolla pääsin sitten kokeilemaan. Alan liikkeessä kerran käytyäni myyjä kertoi että sitten siirtokuvia varten on tällästä siirtonestettä. Ja katoin hintoja.. Okei, 15 eugenii ei olisi niin paha. Mutta tottavie tässä on vaikka mitä muutakin ostettavaa, siispä jätin pullon hyllyyn ja aloin googlettamaan että millä muulla aineella sen saisi siirrettyä iholle.
Kyllähän sitten löytyi vaikka mitä - partavettä, hajuvettä ja dödöstikkejä. Viimeinen olisi varmaankin paras vaihtoehto. Mistä löydät sellaista parta/hajuvettä joka ei kirvelisi tai muuta kun se osuu haavaan?! On ihan tarpeeksi mennyt käsidesiä töissä haavoihin enkä tahdo sellaista kipua aiheuttaa muille samalla kun isken niihin reikiä. 


Kuva ei ole minun

Piirsin siis simppelin ruusukuvan siirtokuvapaperille ja hieroin omaa dödäni jalkaan. Ja ei, en käytä sitä muihin ihmisiin, saatika sitten itseeni. Ensiki muste ei tarttunut siirtopaperiin ja tajusin että piirsin väärälle puolelle.. hehhe. Mutta loppujen lopuksi onnistuihan se oikein mahtavasti! Sain kuvan siirrettyä hyvin ilman vääntymistä ja kääntymistä jalkaani ja hetken odoteltuani koitin käsillä hieroa sitä pois. Siinä oli ja pysyi! Nyt ainakin tietää että dödöllä siis saa hyvin siirtokuvat pysymään iholla. Täytyy joku kaunis päivä (palkkapäivä..) käydä apoteekissa täydentämässä ihoteippejä, harsoja, uusi Helosan- rasvapurkki (rikoin omani..) ja suihkutettavaa desinfiointi ainetta, eikös sitä saakin apteekeista? Sekä nyt hajustamatonta ja alkoholitonta dödöä! Ikinä ei ole ollut noin pitkää ostoslistaa apteekkiin!
Tuli siinä samalla kokeiltua että toimiskohan tuo siirtopaperi muste myöskin leivinpaperiin. Tulisi hirveän paljon edullisemmaksi ostella leivinpaperia kuin jokaiseen työhön oma siirtopaperinsa. Mutta ei, ei sitten onnistunut se. En tajua mitä tein väärin, kertoisiko joku? Käytetäänkö leivinpaperia edes siirtokuvissa? Onko muita vaihtoehtoja kuin siirtopaperi? Tajusin vasta kokeilun ja tavaroiden siistimisen jälkeen että en ollut kokeillut leivinpaperin kumpaakin puolta. Blondi mikä blondi.

- Petra




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti